По вчерашните избори, тешко ќе оди формирањето на нова влада во Црна Гора

По вчерашните избори, тешко ќе оди формирањето на нова влада во Црна Гора

Движењето зад кои стои актуелниот црногорски претседател Јаков Милатовиќ освои 26 отсто од гласовите или 24 пратенички места во црногорскиот парламент. За да се формира парламентарно мнозинство неопходно е мнозинство од барем 41 пратеник од вкупно 81

Прочитајте повеќе

Бугарија оди на шести избори за три години

Бугарија оди на шести избори за три години

Бугарија се подготвува за уште едни општи избори, шести од април 2021 година, откако популистичката …