Пол Танге: Татко ми Кензо сакаше на Скопје да му даде надеж

„Тој многу размислуваше како може да им даде живот, надеж на луѓето, првин како човек, а потоа како архитект“, вели за ДВ, Пол Танге син на архитектот Кензо Танге на 60-годишнина од скопскиот земјотрес.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Гир и европските амбасадори во посета за поддршка на Фондација Метаморфозис

Проверувачите на факти играат витална улога во заштитата на демократијата и во обезбедувањето пристап на …