Попладнево ќе се одржи трката „Низ улиците на Скопје 2023“

Попладнево ќе се одржи трката „Низ улиците на Скопје 2023“

Трката ќе започне и ќе заврши кај „Порта Македонија, а затворени за сообраќај ќе бидат улиците „Никола Вапцаров“, „Димитрие Чуповски“, „11 Октомври“ и „Филип Втори Македонски“

Прочитајте повеќе

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

На првите повеќепартиски избори во 1990 година е избран за собраниски пратеник. Претседател на Собранието …