Православните христијани денеска го одбележуваат Бадник

Православните христијани денеска го одбележуваат Бадник

Централното одбележување на Бадник е закажано пред Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. Кум оваа година е Божидар Јанковски, сопственик на „Дајнерс“, а здравичар е актерот Атанас Тановски

Прочитајте повеќе

Културна револуција и авторска уметност - започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Културна револуција и авторска уметност – започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгрес“ преку неофицијална програма започна со славење на …