Препораки: Засилени контроли и тестирање за големата кашлица

Препораки: Засилени контроли и тестирање за големата кашлица

Досега се регистрирани 123 случаи на голема кашлица во земјата од кои 109 се во Скопје. Од 15 март се очекуваат и вакцини против пертусис за возрасни.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

цук пожари

Во изминатото деноноќие регистрирани 22 пожари на отворено, осум сè уште се активни

Вкупно 22 пожари на отворено биле евидентирани во последното деноноќие, а од нив утрово се …