Руски дезинформации сејат магла и антизападно расположение во С. Македонија

Руски дезинформации сејат магла и антизападно расположение во С. Македонија

Анализата на пет најчести дезинформациски наративи, како и разговорите со безбедносни експерти и политички фактори, укажуваат на тоа дека руските дезинформации не доминираат во јавниот простор, но многу лесно продираат преку медиуми, социјални мрежи и пренесени изјави на  експонирани политички фигури

Прочитајте повеќе

ОБСЕ: Донесувањето на изборниот закон на РС е противуставно

ОБСЕ: Донесувањето на изборниот закон на РС е противуставно

Воспоставувањето на паралелни структури кои ја поткопуваат севкупната безбедност и стабилност на земјата се против …