Пресуда за Ласкарци: 14 години затвор за возачот, четири за сопственикот на „Дурмо турс“

Станува збор за една од најголемите сообраќајни несреќи која длабоко ја потресе пошироката македонска јавност, рече судијката Дијана Груевска при изрекувањето на пресудата

Прочитајте повеќе

Фондацијата Метаморфозис со конкурс за годишна награда „Илија Жупаноски“ за справување со дезинформации

Ќе бидат доделени две годишни награди во две категории: Најдобар новинарски труд, односно стручен труд …