Народен непријател

Претставата „Народен непријател“ на МНТ, победник на 56 МТФ „Војдан Чернодрински“

Oценувачката комисија на 56 Македонски Театарски Фестивал „Војдан Чернодрински“ Прилеп во состав Љупчо Ѓорѓиевски, претседател и членовите Бесфорт Идризи и Сотир Трајков, ги додели следните награди:

 • НАГРАДАТА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА И’ СЕ ДОДЕЛУВА НА ПРЕТСТАВАТА НАРОДЕН  НЕПРИЈАТЕЛ   ВО РЕЖИЈА НА НИНА НИКОЛИЌ, ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР  СКОПЈЕ
 • НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА СЕ ДОДЕЛУВА НА  ЌЕНДРИМ  РИЈАНИ  ЗА ПРЕТСТАВАТА  АРТУРО  УИ  ВО ИЗВЕДБА НА НАРОДЕН ТЕАТАР БИТОЛА 
 • НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА СЕ ДОДЕЛУВА НА БЕДИЈА БЕГОВСКА  ЗА  УЛОГАТА  ЉУБОВ АНДРЕЕВНА РАЊЕВСКА,  ВО ПРЕТСТАВАТА ВИШНОВАТА ГРАДИНА А ВО ИЗВЕДБА НА  ТУРСКИОТ ТЕАТАР ОД СКОПЈЕ 
 • НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА СЕ ДОДЕЛУВА НА НИКОЛА РИСТАНОВСКИ ЗА УЛОГАТА НА ДР ТОМАС СТОКМАН, ВО ПРЕТСТАВАТА  НАРОДЕН  НЕПРИЈАТЕЛ ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР  СКОПЈЕ   
 • НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „Димче Трајковски” СЕ ДОДЕЛУВА НА НИКОЛА ПРОЈЧЕВСКИ ЗА УЛОГИТЕ ВО   ПРЕТСТАВАТА АРТУРО  УИ  ВО ИЗВЕДБА НА НАРОДЕН ТЕАТАР БИТОЛА 
 • НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА  СЕ ДОДЕЛУВА НА    ВИКТОРИЈА СТЕПАНОВСКА ЈАНКУЛОВСКА, ЗА  УЛОГИТЕ       ВО ПРЕТСТАВАТА  АРТУРО  УИ, ВО ИЗВЕДБА НА  НАРОДЕН ТЕАТАР БИТОЛА 
 • НАГРАДА ЗА МЛАД  АКТЕР „Трајко Чоревски” СЕ ДОДЕЛУВА НА ХАКАН ДАЦИ  ЗА УЛОГАТА  ЈАША ВО ПРЕТСТАВАТА  ВИШНОВАТА ГРАДИНА,  А ВО ИЗВЕДБА НА ТУРСКИОТ ТЕАТАР СКОПЈЕ
 • НАГРАДА ЗА МЛАДА  АКТЕРКА СЕ ДОДЕЛУВА НА САРА СПИРКОСКА ЗА УЛОГИТЕ  ВО ПРЕТСТАВАТА ДЕКАМЕРОН, ВО ИЗВЕДБА НА ТЕАТАР ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ ПРИЛЕП
 • НАГРАДА ЗА ТЕКСТ СЕ ДОДЕЛУВА НА РЕФЕТ АБАЗИ ЗА ТЕКСТОТ ЈАЗЛИ   ВО ИСТОИМЕНАТА ПРЕТСТАВА, ВО ИЗВЕДБА НА АЛБАНСКИОТ ТЕАТАР ОД СКОПЈЕ
 • НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА СЕ ДОДЕЛУВА НА ЛИДИЈА МИТОСКА ЃОРЃИЕВСКА ЗА ДРАМАТИЗАЦИЈА НА ДЕКАМЕРОН ОД БОКАЧО, ВО ПРЕТСТАВАТА ДЕКАМЕРОН, ВО ИЗВЕДБА НА ТЕАТАР ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ  ПРИЛЕП
 • НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА СЕ ДОДЕЛУВА НА ВИШЊА ВУЈОВИЌ ЗА СЦЕНОГРАФИЈАТА ВО ПРЕТСТАВАТА НАРОДЕН  НЕПРИЈАТЕЛ  ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР  СКОПЈЕ
 • НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА СЕ ДОДЕЛУВА НА БЛАГОЈ МИЦЕВСКИ ЗА КОСТИМИТЕ ВО  ПРЕТСТАВАТА АРТУРО УИ,   ВО ИЗВЕДБА НА НАРОДЕН ТЕАТАР БИТОЛА
 • НАГРАДА ЗА МУЗИКА СЕ ДОДЕЛУВА НА ТРИМОР ДОМИ ЗА МУЗИКАТА ВО ПРЕТСТАВАТА  АРТУРО УИ, ВО ИЗВЕДБА НА    НАРОДЕН ТЕАТАР БИТОЛА  
 • НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ СЕ ДОДЕЛУВА НА  ДИМИТАР ДИМИТРОВ, ЗА  РЕКЛАМНИОТ МАТЕРИЈАЛ ОД ПРЕТСТАВАТА  НАРОДЕН НЕПРИЈАТЕЛ  ВО ИЗВЕДБА НА НУ  МНТ  СКОПЈЕ

 

Прочитајте повеќе

(Видео) Димитар Ковачевски го отфрли францускиот предлог: Барам да се почитува мојот народ

Македонскиот премиер Ковачевски од Брисел изрази незадоволство поради бавниот тек на евроинтеграцијата и порача дека …