Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 21 до 27 декември, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 21 до 27 декември, во општина Прилеп имало 210 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 20 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 636; 478 лица се наоѓаат на домашно лекување, 72 на болничко, а 86 се лекуваат во дневната болница; на кислородна поддршка се наоѓа 41 пациент;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 1.188 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 4.137;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 210 лицa.