Продолжија протестите во Германија против десничарскиот екстремизам

Продолжија протестите во Германија против десничарскиот екстремизам

Протестите следат по извештајот кој откри детали од состанокот во ноември меѓу радикалните десничари и поединечни политичари од партијата Алтернатива за Германија (AfD) на кој се разговарале за плановите за протерување на милиони луѓе со имигрантско потекло

Прочитајте повеќе

Затвореници во руски притвор земале двајца вработени како заложници, бараат автомобил и бесплатен премин

Затвореници во руски притвор земале двајца вработени како заложници, бараат автомобил и бесплатен премин

Шест затвореници во притворен центар во руската област Ростов зеле како заложници двајца вработени во …