Смртоносни пожари во Чиле: Прогласена национална жалост

Смртоносни пожари во Чиле: Прогласена национална жалост

Шумските пожари се редовна појава на Чиле. Но, овојпат властите се соочени со алармантна состојба: над 160 пожари беснеат на 28.000 хектари, а бројот на жртви забрзано расте – досега се пријавени преку 100 загинати.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

СДСМ: Дали и Муцунски, Тошковски и Мисајловски имаат проблем со колената исто како и Мицкоски?

СДСМ: Дали и Муцунски, Тошковски и Мисајловски имаат проблем со колената исто како и Мицкоски?

Соопштение за јавност на СДСМ Христијан Мицкоски ги призна луксузните патувања, скапите карти од 20.000 …