Најмалку 12 лица се убиени во сојузната држава Вирџинија откако вработен во градска фирма почнал да пука по своите колеги.

Локалните медиуми објавивја дека пукањето се случило во близина на судница која во моментите на настанот била блокирана.

Напаѓачот е убиен од страна на полицијата, при што дошло до престрелка на двете страни.

Шефот на полицијата истакна дека деталите за причините за пукањето се испитуваат. Во престрелката бил погоден и еден полицаец, кој го преживеал нападот.

Извор: ТВ21