Работна средба на премиерот Зоран Заев со претседателот на политичката партија Алтернатива и пратеник Африм Гаши

Започна најавената средба помеѓу претседателот на Владата, Зоран Заев и лидерот на Алтернатива, Африм Гаши.

На средбата која е во насока на проширување на парламентарното мнозинство и можен влез на Алетернатива во Владата, според најавите на Гаши, нема да се разговара за распредел на министерските ресори, туку околу политичките критериуми и концептот на премиерот и другите учесници во Владата за понатамошно дејствување.

Ова е втора средба помеѓу Заев и Гаши. Првата се одржа на 19 декември.

Прочитајте повеќе

Нема да пораснат платите на функционерите, пратениците на СДСМ ќе поднесат законски измени за намалување на коефициентите

Изјава на претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски: „Најдовме уставно издржано решение со кое нема да …