„Резолуцијата за Сребреница е важен чекор"

„Резолуцијата за Сребреница е важен чекор”

Денеска (23 мај, 2024) во ООН се гласа за Резолуцијата за Сребреница. Како на тоа гледаат жителите на Сребреница? Со некои од нив разговараше дописникот на ДВ.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Finance Think: Во првиот квартал од 2024 година БДП зголемен за 1.2 отсто

Finance Think: Во првиот квартал од 2024 година БДП зголемен за 1.2 отсто

Finance Think го публикуваше Макроекономскиот монитор за квартал 1, 2024 година. Во првиот квартал од 2024, БДП се …