Ритуали и симболи: Зошто се одбележува Прочка

Ритуали и симболи: Зошто се одбележува Прочка

Покрај Божик и Велигден, Прочка е следниот празник по значење во обредниот календар на православните христијани. Кои се традициите за Прочка?

Извор: DW

Прочитајте повеќе

цук пожари

Во изминатото деноноќие регистрирани 22 пожари на отворено, осум сè уште се активни

Вкупно 22 пожари на отворено биле евидентирани во последното деноноќие, а од нив утрово се …