Руски разорни дезинформации ја потпалуваат американската политичка сцена

Руски разорни дезинформации ја потпалуваат американската политичка сцена

Без разлика на тоа што уште од самиот почетокот на војната во Украина, Раша Тудеј и Спутник ги затворија своите канцеларии во многу држави низ Европа и САД – заради санкциите кон Русија, дезинформациските наративи што ги градеа со години дадоа плод

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …