СДСМ: Силјановска горда со Ковачев на кого му беше забранет влез во земјава, ДПМНЕ им нанесува штета на националните интереси

СДСМ: Силјановска горда со Ковачев на кого му беше забранет влез во земјава, ДПМНЕ им нанесува штета на националните интереси

Соопштение за јавност на СДСМ

Фотографиите од Гордана Силјановска Давкова заедно со бугарскиот европратеник Андреј Ковачев потврдуваат дека блокадите на иднината на земјата им се заедничка цел.

Силјановска се гордее со Ковачев на кого му беше забранет влез во земјата, кој еден од најголемите негатори на македонскиот народ, јазик, историја и култура.

Тој ја користи секоја прилика да зборува дека Македонија е вештачка држава, дека Македонците се вештачки создаден народ, дека македонскиот јазик е вештачки создаден.

Ковачев беше санкциониран од Европскиот парламент откако таму искористи нацистички поздрав.

Силјановска гордо стои со Ковачев, кој тврди дека Македонија ја факсигикува историја.

ДПМНЕ не може да донесе никаква промена ниту нешто добро за Македонија, за македонскиот народ, може само да им наштети на националните интерси и на европскиот пат.

СДСМ: Силјановска горда со Ковачев на кого му беше забранет влез во земјава, ДПМНЕ им нанесува штета на националните интереси

СДСМ: Силјановска горда со Ковачев на кого му беше забранет влез во земјава, ДПМНЕ им нанесува штета на националните интереси

Прочитајте повеќе

Кети Стевананџија: Реконструирано „крушевското џаде“, Владата на СДСМ прави за Прилеп повеќе отолку градоначалникот Јовчески

Кети Стевананџија: Реконструирано „крушевското џаде“, Владата на СДСМ прави за Прилеп повеќе отолку градоначалникот Јовчески

Прес-конференција на Кети Стевананџија, член на Извршниот одбор на СДСМ – Прилеп Почитувани, Владата предводена …