Сахарската прашина е природен феномен, а не намерно труење од воздух

Сахарската прашина е природен феномен, а не намерно труење од воздух

Објава на социјалната мрежа Фејсбук тврди дека сахарската прашина која пред неколку дена ја зафати Европа, е јасен знак дека некој намерно не труе. Ова е невистина, сахарската прашина е природен феномен

Прочитајте повеќе

Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе пополнува дупки во локалните буџети

Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе пополнува дупки во локалните буџети

Милијарда евра за четири години, односно 250 милиони евра годишно од државната каса ќе добијат …