Самит на ОН: Шолц се залага за поодржлив свет на финансиите

Самит на ОН: Шолц се залага за поодржлив свет на финансиите

Целите за одржлив развој на ОН служат како насоки за тоа како во иднина сакаме да се однесуваме кон нашата планета. На состанокот на врвот во Њујорк, на кој се извлекува досегашниот биланс, присуствува и канцеларот Шолц.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Многу аплаузи за Зеленски во Бундестагот-бојкот од АфД и БСВ

Многу аплаузи за Зеленски во Бундестагот-бојкот од АфД и БСВ

„Наш заеднички интерес е Путин да ја загуби оваа војна“, рече украинскиот претседател во емотивниот …