СДСМ избра претседател на директни внатрепартиски избори, ВМРО-ДПМНЕ останува нереформирана партија

СДСМ избра претседател на директни внатрепартиски избори, ВМРО-ДПМНЕ останува нереформирана партија

Соопштение за јавност

Над 44.000 членови на СДСМ на директни внатрепартиски избори со тајно гласање го избраа новиот претседател на партијата.

Тоа е највисок степен на демократија, највисок демократски стандард на македонската политичка сцена.

Истовремено ВМРО-ДПМНЕ на конгрес каде се однапред се знаеше, со само еден кандидат одлучи да остане истата нереформирана партија.

Огромна е разликата помеѓу концептите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ.

СДСМ се менува, се трансформира, а ВМРО-ДПМНЕ останува иста и нереформирана.

Прочитајте повеќе

Ковачевски: Oва е последниот повик за Европа, ние не се откажуваме (Видео)

Ковачевски: Oва е последниот повик за Европа, ние не се откажуваме (Видео)

Со испраќање на порака за здружување на силите на патот кон Европската Унија, Социјалдемократскиот Сојуз …