СДСМ

СДСМ: „Јагео“ е најголема странска инвестиција од независноста, 205 милиони евра и 4.000 нови работни места

Соопштение за јавност на СДСМ

Економските политики на Владата предводена од СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски даваат реални и видливи резултати.

Денес, и во време на светска економска криза, македонската економија е стабилна, развојна и конкурентна.

Потврда за тоа е последната инвестиција во државава – инвестицијата на тајванската компанија „Јагео“ која ќе инвестира 205 милиони евра во нови фабрики и ќе вработи 4.000 лица во ТИР зоните во Скопје и Штип.

Со ова, инвестицијата на Јагео станува најголемата странска директна инвестиција во независноста на државата.

Ова е уште една потврда за успешноста на мерките и политиките на Владата предводена од СДСМ, потврда дека македонската економија е препознаена како атрактивна за реномираните и високотехнолошки компании во светот.

СДСМ продолжува да реализира мерки и политики што обезбедуваат економски раст и подобар животен стандард за сите граѓани.

Прочитајте повеќе

Влада

Уставните измени ќе ја кројат владината коалиција

Според Таравари, тенденција на Курти и Рама била заедничка листа на сите партии на Албанците, …