пензионери пензии

Во вторник започнува исплатата на априлските пензии

Владата на вчерашната седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензиите за месец април, 2023 година.

Исплатата ќе се врши во четири групи, според висината на пензијата и тоа:

  • За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши во вторник, 25.04.2023 година;
  • За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 26.04.2023 година;
  • За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 27.04.2023 година и
  • За пензии со висина над 18.001 денари, исплатата ќе се изврши во петок, 28.04.2023 година.

Прочитајте повеќе

Филипче на Сител

Филипче: Додека оперирам специјализантите најмногу учат со мене (ВИДЕО)

Многупати досега д-р Венко Филипче зборувал за поддршката што им ја давал на своите помлади …