СДСМ

СДСМ најавува голема промена, граѓаните ќе бидат акционери во енергетските компании

СДСМ воведува огромна промена. Државните енергетски компании ги предава во рацете на граѓаните.

Граѓаните ќе бидат акционери во енергетските компании.

Висок процент од вкупниот број издадени акции во државните енергетски компании ќе се поделат еднакво на граѓаните.

Секој граѓанин, вклучително и децата, ќе добие по најмалку 8.000 денари од вредноста на енергетските компании или 500 евра за едно четиричлено семејство.

Истовремено на граѓаните им се овозможува директна контрола врз работењето на енергетските компании.

Ова е дел од економската програма на СДСМ, која предвидува повеќе за сите, подобар живот за граѓаните, доближување на животниот стандард до европскиот, преку издржани и конкретни мерки.

Прочитајте повеќе

Со просек над 3,00 учениците во дуални паралелки ќе добиваат месечна стипендија од 3.500 денари

Со просек над 3,00 учениците во дуални паралелки ќе добиваат месечна стипендија од 3.500 денари

Уписите во средно образование, согласно конкурсот што го објави Министерството за образование и наука (МОН) …