Сдсм знаме

СДСМ: Не успеа блокадата, усвоен е дневниот ред, деструкциите на Мицкоски ќе бидат поразени

Соопштение за јавност на СДСМ

Христијан Мицкоски не се откажува од блокадите и деструкциите, се надева дека вештачки ќе создаде поличка криза и ќе придизвика штета врз граѓаните.

Очигледно посакува земјата да не напредува, да не успее, да има проблеми. Дури и самиот Мицкоски вели дека процесот блокади и деструкции ќе биде долг, тој е среќен само тогаш.

Но, и на Мицкоски и на ВМРО-ДПМНЕ треба да им е јасно дека нивните блокади нема да успеат.

Вчера во Собранието пропаднаа нивните блокади, дневниот ред се изгласа, седницата продолжува.

Освен што ја одолговлекуваа работата и дискусијата за дневен ред траеше цели два дена, ништо друго не постигна ВМРО-ДПМНЕ.

На ист начин ќе пропаднат и следните најавени нивни блокади.

СДСМ, со институциите, со граѓаните, нема да дозволи Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ да ја вратат државата назад.

Прочитајте повеќе

тренчевска

Тренчевска: Освен враќање на оградата пред Влада и прифаќање на Северна Македонија од ВМРО-ДПМНЕ досега нема ништо друго

Пратеничката на СДСМ Јована Тренчевска во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 телевизија рече дека …