СДСМ: После сите скандали Милошоски да си даде оставка

СДСМ: После сите скандали Милошоски да си даде оставка

Соопштение за јавност на СДСМ

Антонијо Милошоски е недостоен да ја извршува пратеничката функција и после сите скандали треба да си поднесе оставка.

Со години Милошоски е пратеник кој не сработел ништо за граѓаните, но затоа безброј пати ја злоупотребувал собраниската говорница.

Последно, тој безобразно и дрско ја злоупотреби и позицијата претседател на собраниската комисија за надворешни работи.

Антонио Милошоски е осудено лице во Германија, близок соработник на Груевски, обвинет во случајот Моќник, главен предводник на политички мотивираната лустрација и докажан извор на лажни вести.

Истиот тој Милошоски, го нарекуваше Блаже Конески „џуџето од Небрегово“ и нарачуваше лустрација на македонскиот книжевник Славко Јаневски.

Милошоски е само една од многуте потврди дека во ВМРО-ДПМНЕ ништо не се менува, дека тоа е партија која продолжува да работи на штета на граѓаните.

Прочитајте повеќе

Петровска: Со Манифест за социјалдемократијата, СДСМ да се исправи и да продолжи по патот на идеологијата

Петровска: Со Манифест за социјалдемократијата, СДСМ да се исправи и да продолжи по патот на идеологијата

Изјава на кандидатката за претседател на СДСМ, Славјанка Петровска: Денес после 24 години активно членство …