Се подготвува терен за споменик кај Карпалак

Се подготвува терен за споменик кај Карпалак

Министерството за одбрана, по бројните сопки, ги заобиколи општините и ја започна постапката за изградба на споменици на загинатите бранители кај Карпалак, Вејце и Љуботенски бачила

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Конститутивната седница на Собранието ќе се закаже на 28 мај

Конститутивната седница на Собранието ќе се закаже на 28 мај

Дневниот ред на конститутивната седница, според Деловникот, ќе има три точки односно избор на Верификациона …