Се зголемува бројот на загинати по земјотресите во Јапонија

Се зголемува бројот на загинати по земјотресите во Јапонија

По силните потреси во Јапонија, бројот на загинати се искачи на најмалку 30. Се зголемува и бројот на повредени. Најпогоден е пристанишниот град Ваџима, на полуостровот Ното.

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …