Влада

Седница на Влада, на дневниот ред повеќе прашања од интерес на граѓаните

Владата денеска ќе ја одржи редовната 64 седница, со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.

На седницата, на предлог на Министерството за образование и наука ќе се разгледуваат Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за наставниците и стручните соработниците во основните и средните училишта и Предлог-законот за учебници и други наставни и дидактички материјали во основно и средно образование.

На предлог на Министерството за економија, на седницата ќе се најдат неколку точки на дневен ред, меѓу кои Предлог-законот за изменување на Законот за данокот на добивка и Предлог-законот за изменување на Законот за енергетска ефикасност.

Пред министрите, според дневниот ред на денешната седница ќе се најде и Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за управната инспекција, по скратена постапка.

Прочитајте повеќе

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Имам добиено извештаи од учесниците во изборниот процес за вознемирување во однос на обиди за …