Сенатот на САД ја блокираше помошта за Украина и за Израел

Во американскиот Сенат беше блокирана натамошната помош како за Израел така и за Украина. Опозициските републиканци беа едногласно против предлогот на претседателот Бајден.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Одбележан Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Во рамки на одбележувањето на овој ден, во Институтот за македонски јазик ќе бидат презентирани …