Шведска влегува во НАТО: „Победа за сите нас“, порача Шолц

Шведска влегува во НАТО: „Победа за сите нас“, порача Шолц

По долга блокада, унгарскиот парламент конечно го одобри членството на Шведска во НАТО. Сега ништо не стои на патот таа земја да биде примена во Алијансата. Шведскиот премиер Кристерсон говореше за „историски ден“.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

Проширениот јаз во ИТ вештините значи губење на конкурентноста, додадената вредност, растот и просперитетот. Без …