Синдикатите на протестен марш за повисоки плата и права

Со барања за поголеми плати за работниците и почитување на работничките права, синдикатите го одбележаа Меѓународниот ден на трудот. Се одржаа два одделни протестa на најголемите синдикати во земјата.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Стефан Димковски, кој го возел Палевски до Турција, доби кривична и 30-дневен притвор

Министерството за внатрешни работи (МВР) информира дека уште вчера поднеле кривична пријава по брза постапка …