Снешко „поручуе“: Носи ја маската правилно, не си снешко!

Снешко „поручуе“: Носи ја маската правилно, не си снешко!

Снешко со транспарент „Носи ја маската правилно, не си снешко“ денеска е поставен на плоштадот Македонија како нова герила акција наречена „Снешко поручуе“ на групата Урбани уметнички акции. Како што велат урбаните уметници, со оваа акција сакаат да ги потсетат граѓаните дека новогодишните празници не се изговор за олабавување и заборавање на опасноста од вирусот додека епидемијата е сè уште во полн ек.

Снешко „поручуе“: Носи ја маската правилно, не си снешко!„Инспирацијата за оваа акција е фактот што огромен број наши сограѓани постојано не ги почитуваат мерките и неправилно ги носат маските над носовите, со што не само што воопшто не се заштитуваат себеси, туку и другите ги изложуваат на опасност“ велат урбаните уметници.

Тие додаваат дека со оваа акција сакаат да ги потсетат граѓаните дека и покрај новогодишните празници, епидемијата е во полн ек и секојдневно броиме стотици новозаболени и десетици мртви.

„Во вакви услови и покрај новогодишните празници несмееме да се олабавиме и да заборавиме на опасноста“, велат уметниците.

Извор:МЕТА

Прочитајте повеќе

Халк Еко Скопје Трча 10КМ

Во недела ќе се одржи 8. издание на „Халк Еко Скопје Трча 10КМ“

Оваа недела (09.05.2024), ќе се одржи 8. издание на „Халк Еко Скопје Трча 10 км“ …