Со турнирите во Прилеп, започнаа пингпонгарските натпревари од пролетната сезона

Со турнирите во Прилеп, започнаа пингпонгарските натпревари од пролетната сезона

Во саботата во Прилеп се одржа пингпонгарскиот турнир „Телеком Мастерс 1“ во категорија помлади од 15 години. Најдобри во машка конкуренција беа:

 • 1. Кристијан Каламадевски – ППК Зегин Берово
 • 2. Дарко Китановски – ППК Пелагонија
 • 3. Мартин Ристески – ППК Младост 96
 • 3. Давид Јоноски – ППК Младост 96

Женска конкуренција:

 • 1. Фани Јованоска – ППК Зегин Берово
 • 2. Моника Стајковска – ППК Зегин Берово
 • 3. Матеја Смолиќ – ППК Рисови
 • 3. Сара Ризовска – ППК Зегин Берово

Во неделата, исто така во Прилеп, се одржаа и турнирите „Телеком Мастерс 1“ во категорија помлади од 13 години и помлади од 19 години. Најдобри во категоријата У13 беа:

 • 1. Мартин Ристески – ППК Младост 96
 • 2. Трајче Маркоски – ППК Младост 96
 • 3. Андреј Бејковски – ППК Пелагонија
 • 3. Кристијан Митев – ППК Пелагонија
 • 1. Љубица Смилеска – ППК Крушево
 • 2. Бојана Јовевска – ППК Зегин Берово
 • 3. Елена Марковска – ППК Младост
 • 3. Ана Смолиќ – ППК Рисови

На победничкиот пиедестал во турнирот за натпреварувачи У19 се искачија:

 • 1. Александар Јакимовски – ППК Крива Паланка
 • 2. Лука Стојчев – ППК Младост
 • 3. Нико Доага – ППК Младост
 • 3. Борис Секулов – ППК Астраион
 • 1. Софија Хасану – ППК Младост
 • 2. Матеја Смолиќ – ППК Рисови
 • 3. Моника Стајковска – ППК Зегин Берово3
 • 3. Сара С. Стојановска – ППК 10 60 АС Ѓорче Петров

Натпреварите од двата натпреварувачки дена се одржаа во салата на ООУ „Кире Гаврилоски“.

Прочитајте повеќе

Почина Франц Бекенбауер

Почина Франц Бекенбауер

Франц Бекенбауер, кој се сметаше за најголема германска фудбалска легенда, почина на возраст од 78 …