Вонредна состојба во Хаити

Вонредна состојба во Хаити

Владата на Хаити прогласи вонредна состојба и воведе полициски час. Мерките се одговор на ослободувањето на илјадници криминалци од затворите. Неколку банди заеднички извршија напад на двата најголеми затвора во земјата.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

Проширениот јаз во ИТ вештините значи губење на конкурентноста, додадената вредност, растот и просперитетот. Без …