Совет на општина Прилеп: Усвоен Извештајот за штетата од невремето во реоните на Канатларци и Тополчани

Совет на општина Прилеп: Усвоен Извештајот за штетата од невремето во реоните на Канатларци и Тополчани

Членовите на Советот на општина Прилеп денеска ја одржаа 30.седница, на која расправаа по две точки од дневниот ред: усвојување на збирниот извештај за проценетата штета на подрачјето на општина Прилеп, настаната со невремето од 24 јуни и 4 јули и давање согласност на ООУ „Добре Јованоски“ за отворање на продолжен престој на учениците.

Прочитајте повеќе

Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Обвинителство: Врховниот судија Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Јавен обвинител предложи притвор само за првоосомничениот кој е затекнат при извршување на кривичното дело, …