ковачевски со мицкоски

Средба Ковачевски – Мицкоски во Клубот на пратеници

Денеска во 11:00 часот во Клуб на пратеници, премиерот Димитар Ковачевски ќе оствари со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

На средбата ќе се разговара пред сѐ за одлуките кои треба да се донесат во Собранието со цел продолжување на европската интеграција на Република Северна Македонија, како и за пристапот на државата, институциите и сите политички чинители во насока на градење и одржување на добрососедски односи со сите наши соседи.

Прочитајте повеќе

Кочанскиот Центар

Убиецот зад кочанскиот фемицид доби доживотна казна

Донесена е пресуда за кривичното дело Убиство извршено при родово базирано насилство и на свиреп …