Српски приватни компании заинтересирани да возат по македонските пруги

Српски приватни компании заинтересирани да возат по македонските пруги

Интерес кај српските компании има за превоз на стоки на пругата Табановце-Гевгелија на Коридорот 10, како и за Скопскиот железнички јазол. Од јавното претпријатие додаваат дека интерес за вршење на товарен железнички превоз изразиле и некои домашни приватни оператори, без да наведат конкретни имиња

Прочитајте повеќе

Фридом Хаус: Назадување во владеењето на правото и борбата против корупцијата во Северна Македонија

Фридом Хаус: Назадување во владеењето на правото и борбата против корупцијата во Северна Македонија

Северна Македонија покажува назадување во владеењето на правото и борбата против корупцијата. Овие се клучните …