Странски хуманитарци убиени во израелски напад во Газа

Странски хуманитарци убиени во израелски напад во Газа

Седум работници од хуманитарната организација Централна светска кујна се убиени во воздушен напад во Појасот Газа. Израелската војска најави истрага за случајот на највисоко ниво.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Израел: Ќе одговориме на иранскиот воздушен напад

Израел: Ќе одговориме на иранскиот воздушен напад

Ќе ги оставиме Израелците да зборуваат за тоа. Ние не сме вклучени во нивниот процес …