Судскиот совет – институцијата на срамот за правдата во 2023 година

Судскиот совет – институцијата на срамот за правдата во 2023 година

Зад затворени врати се разрешуваа и именуваа претседатели на ова тело, што се претвори во вистински срам. Од друга страна, скандалозните измени на Кривичниот законик од страна на владината коалиција, со кои се омекнаа казните за корумпираните функционери, но и застареа многу предмети, беа разочарувачки за граѓаните кои бараат построги казни за тие што ги злоупотребиле нивните пари и доверба, пишува Порталб.мк

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …