Десетици загинати и ранети во експлозии во Иран

Десетици загинати и ранети во експлозии во Иран

На одбележување на годишнината од убиството на иранскиот генерал Касем Сулејмани во две експлозии, според државните медиуми, животот го загубиле најмалку 103 луѓе, а повеќе од 210 се повредени.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Израел: Ќе одговориме на иранскиот воздушен напад

Израел: Ќе одговориме на иранскиот воздушен напад

Ќе ги оставиме Израелците да зборуваат за тоа. Ние не сме вклучени во нивниот процес …