Трамп влегува со победа во „Супер вторникот“

Трамп влегува со победа во „Супер вторникот“

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп победи на прелиминарните избори кај Републиканците во американската сојузна држава Северна Дакота. Со тоа добива ветер во грбот пред денешниот „Супер вторник“.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …