Франција го внесе правото на абортус во Уставот

Франција го внесе правото на абортус во Уставот

Историска одлука во Франција – пратениците во двата дома на парламентот се изјаснија за внесување на правото на абортус во Уставот. На Ајфеловата кула беше проектирано: „Мое тело, моја одлука“.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Кети Стевананџија: Реконструирано „крушевското џаде“, Владата на СДСМ прави за Прилеп повеќе отолку градоначалникот Јовчески

Кети Стевананџија: Реконструирано „крушевското џаде“, Владата на СДСМ прави за Прилеп повеќе отолку градоначалникот Јовчески

Прес-конференција на Кети Стевананџија, член на Извршниот одбор на СДСМ – Прилеп Почитувани, Владата предводена …