Тренчевска

Тренчевска: Неправедно е да се изедначат пензиите на луѓето кои имаат 15 и оние со 40 години стаж

„Оние пензионери кои во моментов земаат минимална пензија, најголем дел од нив се со 15 години стаж. Ако не бил системот солидарен или таков каков што е во моментот, ќе земале и многу помала пензија“, рече министерката Тренчевска

Прочитајте повеќе

Македонската изворна музичка ризница претставена во Рим на манифестацијата „Ден на Светите Кирил и Методиј“

Македонската изворна музичка ризница претставена во Рим на манифестацијата „Ден на Светите Кирил и Методиј“

Со концерт на Националната установа Камерен оркестар на Битола и солистката Нада Талевска-Спасовска,  во салата …