Зошто паѓа руската рубља?

Зошто паѓа руската рубља?

По пет дена последователни загуби, руската рубља падна под психолошки важната граница од 100 рубљи за 1 американски долар. Што го предизвикува падот?

Извор: DW

Прочитајте повеќе

УНХЦР: Рекордни 120 милиони луѓе се присилно раселени поради новите конфликти

УНХЦР: Рекордни 120 милиони луѓе се присилно раселени поради новите конфликти

Зад овие страшни и растечки бројки се кријат безброј човечки трагедии. Тоа страдање мора да …