Убиство на контроверзен бизнисмен во Софија

Убиство на контроверзен бизнисмен во Софија

Алексеј Петров беше поранешен таен агент и владин советник за борба против организираниот криминал, кој успеа да преживее најмалку два напади врз неговиот живот. Во последните години стана познат бизнисмен во Бугарија.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Германски медиуми: Изненадување – Милановиќ против Пленковиќ

Германски медиуми: Изненадување – Милановиќ против Пленковиќ

Германските медиуми штуро ја проследија кандидатура на Зоран Милановиќ за премиер. Но, нагласуваат дека Милановиќ …