„Tројка“ за администрацијата во 2023 година: во 2024 Собранието треба да ги изгласа законите кои се ветуваат со години

„Tројка“ за администрацијата во 2023 година: во 2024 Собранието треба да ги изгласа законите кои се ветуваат со години

Голем дел од долгоочекуваните закони за прашањето за дигитализацијата, електронските услуги, меритократијата, вработувањата во текот на 2023 година се финализирани и усвоени од Владата, но сè уште не се изгласани од Собранието, кое има мандат до пролет, се вели во анализата на Порталб за реформите во јавната администрација

Прочитајте повеќе

Културна револуција и авторска уметност - започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Културна револуција и авторска уметност – започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгрес“ преку неофицијална програма започна со славење на …