Украина: Дали во Европа почнува промена на стратегијата?

НАТО-генерали предупредуваат од засилена воена опасност од Русија и бараат инвестиции во воена моќ на одвраќање. Од тоа би можела да профитира и Украина.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

ДПМНЕ блокира грант од 14 милиони евра, ја кочи реализацијата на експресниот пат Ранковце-Крива Паланка

Прес-конференција на Лидија Тасевска, пратеничка на СДСМ Почитувани, Пратениците од опозициската ДПМНЕ блокираат закони кои …