Украина и ЕУ со ист став: Русија сака да направи проблем во Западен Балкан

Украина и ЕУ со ист став: Русија сака да направи проблем во Западен Балкан

Зеленски најпрво на 15 ноември годинава јавно предупреди дека Русија би можело да подготвува војна во регионот на Западниот Балкан, со цел да го одвлече вниманието од актуелната војна во Украина

Прочитајте повеќе

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Меѓу гостите во Скопје се претседателите на Албанија, Косово, Црна Гора, но и шефот на …