Премиерот Ковачевски и министрите Спасовски и Бочварски во посета на Прилеп и регионот

Премиерот Ковачевски и министрите Спасовски и Бочварски во посета на Прилеп и регионот

Утре, понеделник 20 ноември, претседателот на Владата, Димитар Ковачевски заедно со министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски и министерот за транспорт и врски, Благоја Бочварски ќе го посетат прилепскиот регион.

Во 11:00 часот, премиерот Ковачевски заедно со министрите Спасовски и Бочварски ќе го посетат ИКТ Центарот за чување и заштита на податоци и опоравување од катастрофи во Прилеп.

На настанот свое обраќање ќе имаат премиерот Ковачевски и министерот Спасовски.

Оттаму, во 11:45 часо,т Ковачевски, Бочварски и Спасовски ќе извршат увид во реконструкцијата на улицата „Леце Котески”, каде обраќање ќе имаат премиерот Ковачевски и министерот за транспорт и врски, Бочварски.

Прочитајте повеќе

Летово ќе биде пеколно, климатските промени си го наплатуваат данокот

Летово ќе биде пеколно, климатските промени си го наплатуваат данокот

Едни од најчестите индикатори на климатските промени се надминувањата на екстремните температурни вредности, а УХМР …