Вакцинацијата не е мисија наменета против граѓаните над 65 години и против децата

Вакцинацијата не е мисија наменета против граѓаните над 65 години и против децата

Граѓаните кои се вакцинираат не се жртви, туку даваат согласност да бидат имунизирани, а задолжителната вакцинација за децата е заштита од веќе искоренети болести кои би можеле да се вратат доколку вакциналниот опфат не е 95 проценти, пишува Вистиномер

Прочитајте повеќе

Експлозија во Цетиње, двајца загинати, тројца повредени

Експлозија во Цетиње, двајца загинати, тројца повредени

Во Цетиње денеска била активирана експлозивна направа при што загинале две лица, а три биле …